Välj rätt väggfärg till din hundkennel

De flesta föredrar att vända sig till en kennel när det är dags att skaffa hund. Det finns många fördelar med att köpa hund från en seriös kennel. Till exempel så finns det oftast möjlighet att träffa båda föräldrarna. Uppfödaren kan också tilldela valpar till intressanta köpare vilket kan vara en fördel då valparna kan ha olika aktivitetsnivåer.

För dem som vill satsa på hunduppfödning kan det vara en bra idé att bygga en hundkennel. Det finns krav från Jordbruksverket som är viktiga att följa. En avslappnad och behaglig väggfärg kan ge ett lugnande intryck för besökare och köpare. Det kan till exempel vara en jordnära färg eller en färg som du själv gillar.

Lugn och trygg miljö

Det är viktigt att valparna växer upp i en trygg och lugn miljö. Människorna som handskas med valparna bör även de vara trygga personer. När du bygger en kennel rekommenderas det att du väljer material som är hållbara. Det är även en fördel att välja material som är lätta att hålla rena.

Motion och hundrastgårdar

Hundar behöver även få röra på sig för att få ut all energi. Hundrastgårdar kan vara bra att ha ifall du har många hundar i din hundkennel. En hundrastgård behöver erbjuda skugga och skydd mot blåst och regn. Det rekommenderas att kolla in Jordbruksverkets regler innan du börjar bygga en hundkennel.