Kennel och ekonomi

Om man driver en kennel kommer man snart inse att det är en hel del arbete som måste göras för att man ska kunna sköta kennelns ekonomi. Men vad är viktigt att tänka på?

Om man inte kan betala

När man driver en kennel kan det ibland dyka upp utgifter som man inte kan betala. Då kan det vara klokt att kontakta den eller de man är skyldig pengar direkt. Annars kan skulden gå vidare till ett inkassoföretag och då läggs fler kostnader på.

Utgifter som kan förekomma

Det finns flera olika utgifter som kan förekomma om man driver en kennel. Om man inte har kenneln hemma behöver man i regel betala en lokalhyra och andra utgifter förknippade med det. Man måste också köpa in foder och betala veterinärräkningar. Man måste också räkna med att hundarnas försäkringar kostar en hel del pengar. Om man inte har en försäkring kan det dock bli långt mycket dyrare om en hund skulle skadas, bli sjuk eller om det uppstår komplikationer i samband med förlossningen.

Vilka inkomster har man?

När man driver en kennel får man i princip inte några andra inkomster än det som valpförsäljningarna inbringar, om man inte har ett annat arbete vid sidan av. Man kan dock inte räkna med att göra en stor förtjänst på valparna om man ser till de utgifter man har innan de föds och säljs.