Håll ordning i kenneln – tips

Att driva en alldeles egen kennel är för många ett mycket roligt och givande arbete, medan det också är ett jobb som är väldigt tufft och som kräver ordning och reda. Att föda upp hundar är ingen barnlek och det gäller att du är ansvarsfull och noggrann. För att göra livet på kenneln lite enklare och smidigare har vi plockat fram några bra tips som gör det lätt för dig att hålla ordning.

För att din kennel alltid ska vara i toppskick (och för att du ska kunna hitta det du behöver) är förvaring A och O. Här rekommenderar vi dig att satsa på billig och tålig förvaring i form av plastbackar och högkvalitativa tygpåsar för ändamålet. Fördelen med tygpåsar är att hundarna inte kan skada sig på förvaringen, samtidigt som påsarna kan förflyttas, bäras med på promenaden eller hängas upp på krok. Satsa gärna på personliga påsar från Medtryck.

Ordning och reda på kenneln – vi har knepen!

Här nedan hittar du våra absolut bästa tips på hur du kan hålla det rent, snyggt och ordningsamt i din kennel. En ren kennel är mycket bättre för hundarnas hälsa och gör ett bättre intryck hos potentiella kunder.

  • Använd tygpåsar för att separera hundarnas saker från varandra, t.ex. leksaker, halsband och koppel.
  • Behöver du förvara hundmaten oåtkomligt kan du använda stora svarta soptunnor med lock. Har du en liten hund kan du återigen använda en tygpåse och hänga upp maten på väggen.
  • Tidningar är bra underlag för små valpar som ännu inte är rumsrena, men det är betydligt mysigare med filtar. Vill du inte investera i riktig valpmatta kan du istället välja fleecefiltar som du slänger i tvätten med jämna mellanrum.
  • Låt inte hundarnas borstar och klosax ligga framme! Det är lätt att en hund vill tugga på både handtag och borst. Köp en billig plastback som du enkelt kan skölja ur från hår och smuts.