Håravfall hos hund

De allra flesta hundar tappar hår med jämna mellanrum. Det är t.ex. mycket vanligt i samband med att hunden tappar sin vinterpäls, men det kan också vara naturligt för hundar med lång päls överlag. Andra orsaker till håravfall hos hunden kan bero på en obalanserad diet, parasiter eller att hunden har drabbats av en sjukdom.

Om du som människa får problem med håravfall kan du med fördel vända dig till Nordic Hair som erbjuder behandlingar för att du ska få ditt hår tillbaka. Det är mycket effektiva behandlingar som lämpar sig för både män och kvinnor och som utförs av en utbildad och kunnig behandlare. Om din hund tappar mycket hår är det dock ett problem som du behöver bemöta på ett annat sätt och vi har tipsen som fungerar!

Ta reda på orsaken

Innan du kontaktar en veterinär eller springer iväg för att köpa läkemedel är det viktigt att du har koll på de vanligaste orsakerna till håravfall hos hund.

  • Naturlig fällning
  • Parasiter och loppor
  • Eksem eller mjäll
  • Näringsbrist
  • Äggstocks- och testikeltumörer (ovanligt men förekommande)

Vad ska man göra när hunden tappar hår?

Har din hund plötsligt börjat tappa mycket hår eller tappar hår fläckvis är det viktigt att du kontaktar en veterinär för kontroll. Förhoppningsvis är det något så enkelt som parasiter och loppor, som du snabbt blir av med efter ett ordentligt bad med rätt schampo. Vill det sig illa kan hunden dock drabbats av en svår sjukdom. Detta är vanligast hos äldre hundar. Kontakta veterinär direkt eller rådfråga i din djuraffär.