Grönsaker till hunden

Har du funderat på att ge din hund extra tillskott i form av grönsaker? Alla hundar är i grunden köttätare, men det innebär inte att annan näring är helt onödig för din fyrbenta vän. Din hund kommer, utöver kött, också behöva annan kost som kan tillföra spårämnen och fettsyror för en mer hälsosam livsstil.

Idag innehåller de allra flesta torrfoder en mycket bra blandning av grönsaker och protein från kött, men om din hund går på råutfodring är det extra viktigt att du tillsätter grönsaker för att matsmältningen ska fungera så optimalt som möjligt. Du kan handla hundens grönsaker i livsmedelsbutiken, men det bästa är om du kan odla grönsakerna själv. Hos Florea hittar du fröer till grönsaker som du kan plantera i din trädgård eller på din balkong. På så sätt kan du också garantera att de är helt ekologiska och fria från kemikalier.

Vilka grönsaker passar för hunden?

Om du inte har gett din hund grönsaker tidigare kan det vara svårt att veta vilka som lämpar sig bäst. Här rekommenderar vi att du ger en kombination av fröer, bär, örter och rotsaker för att få ett så bra näringsintag som möjligt. Grönsaker som broccoli, morot och persilja är dessutom väldigt uppskattat, såväl som sparris, sötpotatis och vitkål.