Kennelns drift

Om man är ensam om att driva en kennel måste man vara beredd på tidiga morgnar, sena kvällar och hårt arbete. Det är nämligen så att hundarna kräver skötsel, oavsett om man känner sig lite sjuk, om man har mycket att göra i övrigt eller om man bara känner för att göra något annat.

Vad krävs för att driva en kennel?

Om du vill starta upp en kennel kan det vara klokt att du först lär dig mer om hundar. Det finns utbildningar att gå på högskola och genom många hundklubbar i Sverige. Du behöver också ha en ekonomi som tillåter att du startar upp kenneln. Ett alternativ är också att ta ett lån för att kunna starta upp kenneln. Då kan du dela upp kostnaden på flera månader men det gäller att komma ihåg att lånet ska betalas tillbaka.

En annan sak som krävs för att driva kennel är vilja, en känsla samt ett intresse för hundar. Är man inte intresserad av att lära sig förstå hundar kan man ofta inte heller uppfostra och ta hand om dem på ett bra sätt. Det kan alltså vara bra att tänka efter rejält innan man beslutar sig för att starta kennel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.