Så hittar du den billigaste försäkringen för katt och hund

De allra flesta djurägare som månar om sina djur känner till att det kan bli riktigt dyrt att besöka veterinären utan en djurförsäkring. Även om en hundförsäkring eller en riktigt bra kattförsäkring kan kännas som en dyr utgift är det i själva verket en god investering. Det lönar sig nämligen om olyckan skulle vara framme. Läs mer här om hur du hittar den billigaste kattförsäkringen samt den bästa hundförsäkringen för just din misse och jycke.

Jämför försäkringar

Som kund ska du helt enkelt göra ditt bästa för att hitta de billigaste och bästa djurförsäkringarna. Det gör du enkelt genom att använda en jämförelsesajt som till exempel kattförsäkring.se. Här jämförs de allra mest populära kattförsäkringarna och genom att klicka in dig på respektive försäkringsbolags sida kan du fylla i korrekt information om din katt för att få reda på hur mycket försäkringen kommer att kosta. Du gör på exakt samma sätt för att hitta den billigaste hundförsäkringen. Genom att se till att göra en ordentlig research kring vilka försäkringsbolag som finns på marknaden samt vad de erbjuder kan du skaffa dig kunskap och information som gör det lättare för dig att fatta ett beslut.

Ta hänsyn till hunden och kattens individuella behov

För att kunna räkna ut ungefär hur mycket respektive försäkring skulle kunna kosta och var du hittar den billigaste och mest förmånliga försäkringen för just ditt djur behöver du ta hänsyn till saker som ras, ålder, skaderisk samt om det finns några synliga fel eller medfödda skador. När det gäller katter kan det också vara intressant för försäkringens innehåll om katten är en innekatt eller utekatt. För hundens del kan det till exempel vara dyrare att försäkra en tik eftersom tikar ofta drabbas av komplikationer med dräktighet, livmoderinflammationer och dylikt.

Som katt och hund

Det kan finnas andra anledningar att teckna försäkring än att bara skydda från eventuella sjukdomar. När katter och hundar lever under samma tak kan det naturligtvis finnas en risk att de ryker ihop och skadar varandra. Med tanke på detta är det alltid en god idé att teckna en djurförsäkring för samtliga djur i hushållet. Glöm heller inte att ställa de olika försäkringsbolagen mot varandra. Kunskap är som bekant makt och när du vet vilka priser olika bolag tar för en försäkring kan du använda detta för att pruta och i slutändan skaffa dig en ännu billigare försäkring.

Skaffa hund