Sommaraktivitet och hundar – detta får hunden följa med på

Som hundägare faller det sig naturligt att vilja ta med hunden på sommarens alla resor och utflykter. Hunden är för många en del av familjen och ska självfallet vara med på alla roliga saker. Innan ni åker iväg är det dock viktigt att du har koll på var hunden faktiskt får vistas och inte. Bara för att hunden är välkommen på ett utomhusbad betyder det inte att den är välkommen på ett annat och bara för att hunden får följa med in på Furuvik betyder det inte att den är välkommen på Kolmården.

Vi vill att du ska få en så trevlig och rolig sommar som möjligt tillsammans med din hund och din familj. Därför har vi djupdykt ner i hundreglerna som gäller för de mest populära och roliga utflyktsmålen som du kan uppleva i Sverige idag. Observera att de ställen som tillåter hundar ofta kräver koppeltvång. På djurbutiken Zoo kan du hitta alla tillbehör, koppel och selen du behöver för utflykten.

Utflyktsmål i Sverige – vad gäller för hundar?

Kolmården – Kolmården är ett zoo där det finns många olika typer av djur. För att djuren på djurparken (och din hund) ska vara säkra är djur inte tillåtna i parken. Ska du besöka detta zoo är det rekommenderat att du lämnar husdjuret hemma, på ett pensionat eller hos en vän som du kan lita på.

Liseberg – Ska du besöka nöjesparken Liseberg måste hunden lämnas hemma. Liseberg är en nöjespark som är helt djurfri, men har du med dig en ledarhund eller SOS-hund är dessa hundar välkomna.

Furuvik – Furuvik är en av få djurparker som tillåter hundar. Här är det mycket viktigt att din hund är kopplad och att du visar hänsyn till alla parkens djur. Hunden får t.ex. inte följa med in i orangutanghuset, lemurlandet eller i regnskogen.

Skara Sommarland – Skara Sommarland är en fantastisk plats att besöka för både vuxna och barn. Här är också hundar välkomna, men vistas ni inne på området måste hunden vara kopplad. Även i många av stugorna är det tillåtet att ha med sig hunden, men informera om detta i samband med bokning. I parken är hundar inte tillåtna.

Restauranger och caféer – Ska ni äta gott till middag eller ta en smaskig fika och har hunden med er? Då behöver ni fråga restaurangen eller caféet i fråga. I Sverige är det nämligen ägaren själv som bestämmer om det är okej att ha med sig hunden eller inte.